60 m2 kolonihave koncept-hus

Træ midt i terrasse - italiensk have inspiration

Flemmings hus

Flemming var frisk på et af de mere vilde koncepter, og blev introduceret til russisk kunstteori, især kunstneren Kazimir Malevich.

Malevich arbejdede med simple former som i deres komposition, skaber en dynamisk spænding i forhold til hinanden. Hans arkitektoner(skulpturer) er også en søgning værd. Vi trak nogle af de idéer ind i huset og det skabte et hus af tre enheder som er drejet ind i hinanden. De skaber et spændende rum til terrassen, hvor det pæretræ, som var vigtigt at bevare, er integreret.

Huset er drejet en anelse i forhold til grunden, noget man måske ikke umiddelbart bemærker, men det skaber en spænding i kompositionen, og man mærker at der er noget på spil.

Indvendig er der en grundkerne med entré, badeværelse, værelse og hems. Køkken og stue ligger i hver deres del af huset. De orienterer sig mod de to udkigspunkter der er fra grunden som ligger oppe i terræn.

Gangarealet i huset er integreret på en måde så det flyder sammen med stue og køkken. Derved opleves de to rum større end de er.

Huset er 60 m2 og opført i 2020-2022.

Video og billeder af huset:

Terrasse inspiration - kolonihavehus

Dansk smuk terrasse - kolonihaveinspiration
Dansk smuk terrasse – kolonihaveinspiration

Kolonihavehus med store vinduer - facade inspiration

Kolonihave haveinspiration
De flotte store vinduer lukker lyset ind og giver en flydende overgang mellem ude og inde.
Træ midt i terrasse - italiensk have inspiration
Det fantastisk smukke pæretræ står rankt og flot foran Flemmings nye hus. Og nu begynder have- og terrassekonstruktionerne for at færdiggøre udendørsområdet rundt om det flotte nye hus.

 

Byg rundt om træ - kolonihave inspiration
Byg rundt om træ – kolonihave inspiration
Flemmings hus fra indgangssiden. Døren er 'skjult' fra havegangen.
Flemmings hus fra indgangssiden. Døren er ‘skjult’ fra havegangen(- Billeder fra før terassen kom).
Formen kommer for alvor til sin ret på Flemmings kolonihavehus når vi ser det fra alle vinkler. Her 'tårner' huset sig op i sine fulde 4,5 meters højde.
Formen kommer for alvor til sin ret på kolonihavehuset, når vi ser det fra alle vinkler. Den sammensatte komposition bliver understreget af de forskellige valg af beklædning på facaden (- Billeder fra før terassen kom).
Facaden er et miks imellem det vandrette flotte træ og skifer i grønne og violette nuancer.
Facaden er et miks mellem det vandrette flotte bambustræ og skifer i grønne og violette nuancer.
Jeg fik lov til, at tage billeder af huset indefra mens det blev bygget. Allerede nu kan man fornemme hvordan lyset slippes ind fra flere vinkler og sikrer et dejligt naturligt lys i kolonihavehuset.
Byggeriet er stadig i gang inde i huset. Her bliver der også brugt spændende materialer som bambusgulv, og der kommer noget specielt tapet på væggene i nærmeste fremtid.